Društvo

ZTC "Banja Vrućica": Nije bilo okupljanja tokom vanredne situacije

ZTC "Banja Vrućica": Nije bilo okupljanja tokom vanredne situacije
Foto: N.N. | ZTC "Banja Vrućica": Nije bilo okupljanja tokom vanredne situacije

TESLIĆ - U Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" nije održano javno okupljanje tokom vandredne situacije u Republici Srpskoj, kako je to objavljeno na društvenim mrežama.

Poručeno je to danas sa konferencije za novinare na kojoj je oštro demantovano, kako navode, objavljivanje apsolutne dezinformacije na Facebook stranici "Teslićke novine", o navodnom javnom okupljanju u ZTC-u "Banja Vrućica" tokom vandredne situacije u Republici Srpskoj.

"Mi moramo da demantujemo ovu gnusnu i zlonamjernu laž da je u hotelu 'Kardial' juče, 19. marta 2020. godine, održano javno okupljanje.  U ZTC-u 'Banja Vrućica' preduzimamo sve mjere zaštite, od početka pandemije da bismo zaštitili, kako svoje zaposlene tako i korisnike, i jedan ovakav nemili događaj nikom nije trebao. Cilj svega je da predupredimo neistine i nakon ovoga kontaktirali smo nadležne institucije, zajedno sa teslićkim župnikom Ivanom Ravlićem, te slučaj prijavili u policiju i tužilaštvo i očekujemo od njih da rasvijetle ko tačno stoji iza svega ovoga" poručio je dr Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC-a "Banja Vrućica".

I načelnik opštine Teslić Milan Miličević, koji je takođe prisustvovao konferenciji za novinare, oštro je osudio pisanje ove Facebook stranice.

On je apsolutno osudio kao čovjek, kao načelnik, kao član Kriznog štaba u vandrednoj situaciji, pisanje portala "Teslićke novine".

"U isto vrijeme, osuđujem  i pisanje svih portala, svih Facebook profila bilo da su oni lažni ili skriveni, kao i ponašanje svih medija bilo da su oni zvanični ili nezvanični, štampani ili elektronski, koji se u ovoj situaciji i inače koriste dezinforamcijama, lažima, uvredama, atakom na dostojanstvo bilo kog čovjeka. Društvene mreže čine takvo zlo koje se proširilo epidemijski, čini mi se, gore nego ovaj korona virus i one daju za pravo raznim ljudima, raznih profila, nivoa obrazovanja, da iskažu tako olako svoja mišljenja stavove i vrlo lako etiketiraju druge", dodao je Miličević.

Miličević je rekao da je ZTC "Banja Vrućica" najvažniji privredni subjekt opštine Teslić i da je svima stalo da on radi u kvalitetnim i dobrim uslovima i da postiže dobre rezultate i da unapređuje usluge.

Obećao je da će učiniti sve, kao lokalna zajednica, da to tako i bude. Dodao je da potpuno razumije problem koji se dogodio i koji urušava ugled ove kompanije.

Bogdanić je još kazao da se u hotelu "Kardial" održavaju mise kada u kompleksu borave gosti iz Hrvatske i to je samo znak dobre saradnje između ove kompanije i katoličke crkve.

"Tačno je da sam ja u četvrtak, 19. marta, bio na ručku u županijskom domu gdje nas je bilo najviše sedam-osam osoba. Ono što je najgore jeste to što je neko uz fotografiju sa tog ručka postavio fotografije sa mise koja je održana 8. marta. kao da se to desilo u četvrtak. Cilj svega ovoga jeste da se 'Banji Vrućici' nanese šteta kao privrednom subjektu za koji sam ja posvetio cijeli svoj radni vijek da postane brend ne samo Teslića nego i cijele Republike Srpske i ovog dijela Evrope zajedno sa svim zaposlenima kojih je danas 400 i koji će narednih dana morati da preživljavaju bez ijednog gosta, bez ijedne marke prihoda i da opet sačuvamo objekte i da opet budemo ponos i Teslića i šire", istakao je Bogdanić.

Naveo je gosti iz Hrvatske dolaze više od deset godina i zahvaljući samo njima ova kompanija ostvaruje pet miliona prihoda godišnje, a sam grad još milion, jer svi oni idu u kupovinu u lokalne prodavnice i ugostiteljske objekte.

Zbog svega toga Bogdaniću, kako kaže, nije jasno da neko može ovako nešto da objavi i tako naruši međuljudske odnose i nanese štetu kompaniji.

"Mi ćemo istrajati, i po cijenu privatne tužbe 'Banje Vrućice', da se uvedu sve moguće sankcije prema tom licu koje je to tako montiralo. Ovde je nanesena šteta međuljudskim odnosima, katoličkoj crkvi, 'Banji Vrućici'", zaključio je Bogdanić.

Takođe je napomenuo da su u "Banji Vrućici" u ovoj vandrednoj situaci spremni da se stave na raspolaganje sa svojim ljudskim, tehničkim, materijalnim i drugim resursima i za formiranje karantina i bolnice.

Hrana za socijalno ugrožene porodice

Iz ZTC-a "Banja Vrućica" poručuju da, kao društveno odgovorno preduzeće, u ovim vanrednim okolnostima misle na ugrožene kategorije stanovništva, te su za pet socijalno ugroženih porodica obezbijedili dostavu hrane dok god radi hotelska kuhinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije