Društvo

Za tri dana zaraženo 40 osoba u Srpskoj, tri preminule

Za tri dana zaraženo 40 osoba u Srpskoj, tri preminule
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Za tri dana zaraženo 40 osoba u Srpskoj, tri preminule

BANJALUKA - Virus korona u Republici Srpskoj u posljednja tri dana potvrđen je kod 40 osoba, a preminulo je troje starijih ljudi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Preminula su dva muškarca i jedna žena, starije životne dobi, iz Prnjavora, Laktaša i Šipova.

Testirano je 246 lica, a virus korona potvrđen je kod 18 muškaraca i 22 žene, od kojih su četiri osobe mlađe, 11 srednje i 25 starije životne dobi.

Infekcija je u petak, 28. oktobra, oktrivena kod devet lica iz Banjaluke, po dva iz Dervente i Laktaša, a po jedno je iz Bijeljine, Zvornika, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prijedora i Rudog.

U subotu i nedjelju, 29. i 30. oktobra, infekcija je potvrđena kod 15 lica iz Banjaluke, dva iz Laktaša, a po jedno su iz Bijeljine, Bratunca, Mrkonjić Grada i Šipova.

Hospitalizovano je 78 pacijenata u Republici Srpskoj, i to 54 u UKC-u, a 24 u ostalim bolnicama. Na respiratore u UKC-u su priključena dva pacijenta.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 119.719 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.570 lica kod kojih je potvrđen test na ovaj virus. Ukupno je testirano 445.507 lica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije