Društvo

U RS za vikend zabrana kretanja iz mjesta prebivališta

U RS za vikend zabrana kretanja iz mjesta prebivališta
Foto: Vlada RS | Zabranjuje se kretanje iz mjesta prebivališta za vikend u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12 sati do nedjelje u 18.

Ovo je rekao Anton Kasipović, ministar pravde RS i potpredsjenik Vlade RS, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ova mjera je donesena da bi se smanjio rizik i dalje širenje virusa korona.

Zabrana kretanja se ne odnosi na osobe koje se moraju kretati zbog obavaljanja rada, ali kako je dodao Kasipović radnici koji moraju da idu iz jednog u drugo mjesto će morati imati potvrdu poslodavca.

Govoreći o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srpskoj, Kasipović je rekao da je ono bilo potrebno kako bi se stvorili uslovi da po njegovom prestanku društvo nastavi funkcionisati uobičajeno.

Kasipović je rekao da su Štab, a potom i Vlada RS, usvojili uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja.

"Ovo pitanje je izazvalo dosta pažnje i na neki način potvrđuje potrebu Republike Srpske da se uvede vanredno stanje. Uredbom štitimo interese svih, prije svega građana, a naravno i interese RS. Uređujemo pitanje rokova, niko neće biti ugrožen, stvaramo uslove da se po prestanku vanrednog stanja vratimo u uobičajeno postupanje", rekao je Kasipović.

On je dodao da zbog uvođenja vanrednog stanja niko neće da trpi, ni građani ni institucije.

Kasipović je rekao da će uredba biti na snazi ako je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prihvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije