Društvo

Zaražen zdravstveni radnik bolnice u Prijedoru

Zaražen zdravstveni radnik bolnice u Prijedoru
Foto: Ilustracija | Zaražen zdravstveni radnik bolnice u Prijedoru

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je u posljednja 24 časa u ovom gradu evidentirano jedno novozaraženo lice, a riječ je o zdravstvenom radniku prijedorske Bolnice "Doktor Mladen Stojanović" koji je već desetak dana u izolaciji.

"Prethodno je dva puta test bio negativan. U ponedjeljak, 18. maja, imao je simptome i ponovo je testiran i sad se tek pojavio pozitivan test. Znači, moguće su situacije svih kombinacija", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Đaković je naveo da je 24 trenutno zaraženih lica iz Prijedora, broj oporavljenih 15, a broj umrlih osam.

"U kućnoj izolaciji je 78 lica, 1.826 je izašlo iz zdravstvenog nadzora, a u kovid bolnici je 12 pacijenata iz Prijedora, dva iz Oštre Luke, te po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, dok su u bolničkoj izolaciji dva pacijenta za koje se čekaju rezultati testiranja", naveo je Đaković.

"Iako je ukinuto vanredno stanje, nošenje maske i fizička distanca su dvije osnovne mjere i molim građane da ih se pridržavaju. I dalje radimo dezinfekciju, ali je najveća odgovornost sada na pojedincu", poručio je Đaković.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je jutros da je u Srpskoj još 19 lica pozitivno na virus korona, među kojima je i ova osoba iz Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije