Društvo

Zeljković: Vraćena polovina iznosa plaćenog za mobilnu bolnicu

Zeljković: Vraćena polovina iznosa plaćenog za mobilnu bolnicu
Foto: Vladimir Stojaković | Zeljković: Vraćena polovina iznosa plaćenog za mobilnu bolnicu u RS

BANJALUKA – Preduzeće "Balkan global" izvršilo je povrat dva miliona KM sredstava Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, nakon što je raskinut ugovor o kupovini pokretne bolnice u RS, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo u RS Branislav Zeljković.

On je precizirao da je preostalo da "Balkan global" vrati Institutu još 2,2 miliona, jer nisu ispunili svoje obaveze u vezi s dopremanjem pokretne bolnice.

Zeljković kaže da nije bilo navedeno u kojem će se periodu izvršiti povrat avansa, ali da se podrazumijevalo da to bude odmah po raskidanju ugovora.

"U ovom trenutku uplaćena su dva miliona i očekujumo upatu preostalog avansa. Još jednom ćemo ih obavijestiti da to očekujemo odmah", naveo je on u izjavi novinarima u Banjaluci.

Štab za vanredne situacije u RS 29. maja je dao saglasnost za raskidanje ugovora vezanog za nabavku pokretne bolnice, jer dobavljač, preduzeće "Balkan global", nije ispunilo svoje obaveze.

Institut za javno zdravstvo je 26. marta, na osnovu zaključka spomenutog štaba, pokrenuo nabavku bolnice, a u ugovoru je naveden rok za njeno dopremanje od 12 dana, što se nije dogodilo ni mjesec i po dana kasnije.

Nakon toga ugovor je raskinut.

Iz Vlade RS su ranije naveli da je bolnica neophodna za potrebe eventualnog liječenja pacijenata oboljelih od posljedica zaraze virusom korona, a u slučaju da kapaciteti bolnica ne budu adekvatni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije