Ex -Yu

Abazović: Meni je Krivokapić prihvatljiv za novog premijera

Abazović: Meni je Krivokapić prihvatljiv za novog premijera
Foto: Screenshot Facebook | Abazović: Meni je prihvatljivo da Krivokapić bude premijer

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je večeras da nova crnogorska vlada neće dozvoliti podizanje nacionalnih tenzija, navodeći da je za njega prihvatljivo da lider koalicije ''Za budućnost Crne Gore'' Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade.

Abazović je za RTCG rekao da podršku URA neće imati onaj ko bude narušavao osnovni koncept Sporazuma koji su potpisali on i lideri lista "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija".

"Mi imamo Glavni odbor partije u petak, pa ćemo donijeti neke važne odlike, ali meni lično prihvatljiv je profesor Krivokapić za novog premijera", kazao je Abazović.

On se nada da će za sedam dana Crna Gora dobiti i novog predsjednika parlamenta, jer, kako kaže, pregovori idu vrlo dobro.

Abazović dodaje da treba svi da budu srećni što je Crna Gora položila demokratski ispit u, kako kaže, nedemokratskim uslovima.

"Nisam iznenađen rezultatom, jer sam vjerovao u pobjedu. I jedna dobra komunikaciona strategija i gelneralno loša situacija u zemlji uslovila je promjenu vlasti", naveo je on.

On kaže da je najznačajnija poruka da su građani konačno sebi vratili suverenitet.

"Mnogi nisu vjerovali da njihov glas nešto vrijedi. Sada su shvatili da oni mogu da budu promjena koju žele da vide. I da su izbori sutra oni bi opet još više bili uvjereni da mogu da utiču", naveo je Abazović.

Na konstataciju RTCG da mnogi analitičari kažu da je SPC imala presudnu ulogu da DPS bude pobijeđena i na pitanje da li je zaista do pobjede došlo zbog uticaja SPC, Abazović kaže da je presudan uzrok ipak bio DPS.

"Toliko su loših poteza napravili, kao da su sve to namjerno radili. Oni su otvorili ta vrata i ne mogu da traže krivca u bilo kome drugom, pa ni u Amfilohiju. Oni su poraženi 2016. pa su raznoraznim manifetlucima uspijevali da dođu do većine", naveo je Abazović.

Vodili su, smatra Abazović, katastrofalnu ekonomsku i socijalnu politiku, i to su, kako kaže, građani morali da primijete i kazne.

''Loše odluke Vlade i NKT-a iritirale su i građane koji žive od sezone a koji nisu mogli da izdaju smještaj", smatra Abazović.

Upitan da prokomentariše, kako navodi RTCG, ''to što je SPC jako bliska ''Koaliciji za budućnost Crne Gore“, Abazović kaže:

"Nisam ja advokat SPC, ali ne želim da dozvolim da targetiramo crkvu i vjerujuće da su pripadnici ravnogorskog pokreta. Mogu da branim vjerski osjećaj ogromnog broja stanovnika Crne Gore koji nisu niti u ravnogorskom pokretu. Veliki broj građana tamo želi da praktikuje svoju vjeru kao i mi drugi koji vjerujemo u druge crkve ili ne vjerujemo".

On smatra da nova većina treba da zanemari usko političko partijske inetrese, i da svoju politiku usmjerava u korist svih.

Abazović smatra da je narod mnogo manje posvađan nego što to politika želi da prikaže.

"Ako mi budemo vodili dobronamjernu politiku, siguran sam da ćemo imati značajne rezultate, da se te tenzije značajno umanje", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije