Ex -Yu

Abazović: Pola Crne Gore ne spava, djeluje ruka pravde

Abazović: Pola Crne Gore ne spava, djeluje ruka pravde
Foto: Anadolija/Arhiva | Abazović: Pola Crne Gore ne spava, djeluje ruka pravde

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pohvalio je akciju u kojoj su uhapšeni službenici MUP-a.

"Ne želimo nikakav uticaj na slobodno djelovanje tužilaštva, ni policije. Ova akcija je dokaz da svi možemo da radimo", rekao je Abazović.

"Pola Crne Gore ne spava jer je ruka pravde počela da djeluje. Današnja akcija Policije Crne Gore i ODT Podgorica je dokaz da institucije sistema mogu da rade profesionalno, sinhronizovano i efikasno. U ovom trenutku najveći patriotizam je da zaštitimo državnu kasu", napisao je Abazović na svom Twitter nalogu.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Nikola Boričić rekao je da im je 3. februara ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović dostavio međuresorski izvještaj komisije i da je istog dana naložio da se formira predmet.

Objasnio je da su se sa Specijalnim državnim i Višim tužilaštvom dogovorili da je taj predmet u stvarnoj nadležnosti ODT-a.

Kazali su i da je to rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv više osoba, prenosi "Nova.rs".

Načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala Dalibor Medojević rekao je da su na osnovu operativnih informacija formirali predmet "Granica" tokom kog su došli do dokaza da je više osoba počinilo krivično djelo iz njihove nadležnosti, a da je to rezultiralo privođenjem šest osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije