Ex -Yu

Abazović nastavlja da koči rekonstrukciju vlade Crne Gore

Abazović nastavlja da koči rekonstrukciju vlade Crne Gore
Foto: Facebook | Abazović nastavlja da koči rekonstrukciju vlade CG

PODGORICA - Dritan Abazović, lider GP URA, koji sa tri poslanika koči rekonstrukciju vlade jer u njoj ne želi političare, već isključivo eksperte, traži od Demokratske Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapić da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu Crne Gore.

Abazović je poručio da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.

"Pošto postoji šum u komunikaciji, URA je rekla za šta se zalaže, neka kažu Demokrate, pa i premijer da li je njima prihvatljivo da se lideri DF nađu u vladi. Pošto dobijamo različite izjave i od diplomatskog kora koji promišljaju politiku, neka se oni oko toga izjasne", rekao je Abazović, prenijeli su podgorički mediji.

Komentarišući uslovljavanje Demokratskog fronta da neće podržati vladine zakone, ukolilko propadnu pregovori o njenoj rekonstrukciji, Abazović je novinarima nakon pres konferencije povodom potpisivanje sporazuma sa hotelom "Mediteran", rekao da ne dijeli mišljenje da građani treba da budu taoci želje za funkcijama.

Kao jedini političar u aktuelnoj vladi Abazović kaže:

"Ako neko misli da treba da građane drži kao taoce, jer misli da treba da bude na funkciji, ja to mišljenje ne dijelim. Ne mislim da je to korektno. URA podržava vladu, nastaviće da je podržava, to nije sporno. Možemo li da je poboljšamo, možemo", rekao je Abazović.

Zanima ga, kaže, promjena Tužilačkog savjeta jer su obećali pravdu.

"Zanima me izglasavanje zakona o porijeklu imovine, uz ove aktivnosti sektora bezbjednosti. Ostalo, ko će šta da radi, kako ko vidi situaciju, vjerujte da nisam oko toga preokupiran", rekao je jedini političar u aktuelnoj vladi u kojoj je kao potpredsjednik zadužen za koordinaciju bezbjednosnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije