Ex -Yu

Ademi: Zaev nije ponudio amnestiju za nerede u Sobrnaju

Ademi: Zaev nije ponudio amnestiju za nerede u Sobrnaju
Foto: vlada.mk | Ademi: Zaev nije ponudio amnestiju za nerede u Sobrnaju

SKOPLJE - Edmond Ademi, ministar bez portfelja u makedonskoj vladi kaže da premijer u svom današnjem obraćanju u Sobranju nije ponudio amnestiju u zamjenu za glasove opozicionih poslanika za otpočinjanje procedure o izmjeni Ustava, prenosi makedonski portal a1on.mk

"Bilo je riječi o pomirenju, pružanju ruke, prevazilaženju podijeljenosti, ali nije bilo riječi o amnestiji. Jedno su sudski procesi, a sasvim drugo interesi države. Činjenica je da smo podijeljeni na partijskoj, etničkoj i svakoj drugoj osnovi, a to narod čini umorne od podijeljenosti. Pomirenje i pružanje ruke predstavlja ljudsku dimenziju, dok je amnestija sasvim nešto drugo", smatra Ademi.

On nije želio da komentariše današnju skupštinsku raspravu o ustavnim promjenama u skladu sa Pespanskim sporazumom, ali je istakao da su poslanici pred storijskom odlukom koja je jedini put Makedonija ka EU i NATO.

Portal Fokus prenio je ranije danas da je premijer Zoran Zaev pozvao poslanike na nacionalno pomirenje i ponudio amnestiju za članove najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, kojima se sudi zbog nereda u Sobranju, 27. aprila prošle godine, kada je za pedsjednika parlamenta izabran Albanac Taljat Džaferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije