Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Ahmeti: Nuđena mi je podjela Makedonije, ali sam je odbio

Ahmeti: Nuđena mi je podjela Makedonije, ali sam je odbio
Foto: Twitter/Ali Ahmeti | Ahmeti: Nuđena mi je podjela Makedonije, ali sam je odbio
Tanjug

SKOPLJE - Lider albanske vladajuće stranke u Sjevernoj Makedoniji DUI, Ali Ahmeti, izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podjela Makedonije po etničkim linijama, ali da ju je, kako kaže, ekspresno odbio.

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podjela Sjeverne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

"Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podjelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podjela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce", naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC News.

Rekao je i da nije moguće dijeliti neke stvari "nožem" i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, "što bi otvorilo nove rane".

"Mi nismo prihvatili podjelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole", zaključio je Ahmeti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije