Ex -Yu

Albanac zbog izvora pretukao Srbina lopatom

Albanac zbog izvora pretukao Srbina lopatom
Foto: Ilustracija | Albanac zbog izvora pretukao Srbina lopatom
Srna

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila napad na Srbina Dejana Đokića iz sela Grizime, opština Kosovska Kamenica, kojeg je Albanac pretukao lopatom, zato što mu Đokić nije dozvolio da napaja stoku na izvoru koji se nalazi na njegovom privatnom posjedu.

"Ovakvi incidenti posledica su činjenice da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno", istakli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju Kancelarija ukazuje da oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja, te sijeku šume, moraju konačno biti spriječeni u otimačini i krađi, a međunarodna zajednica Srbima mora garantovantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gdje u Evropi.

"Zahtevamo od nadležnih organa na terenu da kazne počinioca napada i da konačno počnu da se prema pravu Srba na nepovredivost privatnog poseda odnose na zakonit i civilizovan način", poručeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije