Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Altmajer: Odluka o Tirani i Skoplju nije glas protiv Zapadnog Balkana ili Srbije

Altmajer: Odluka o Tirani i Skoplju nije glas protiv Zapadnog Balkana ili Srbije
Foto: Tanjug | Altmajer: Odluka o Tirani i Skoplju nije glas protiv Zapadnog Balkana ili Srbije
Tanjug

BEOGRAD - Odluka Evropske unije da ne otpočne pregovore o članstvu sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom nije bila glas protiv Zapadnog Balkana, niti izraz nepovjerenja prema regionu ili Srbiji, izjavio je večeras u Beogradu njemački ministar privrede i energetike Peter Altmajer.

"Da se odluka Evropskog savjeta donosila većinom glasova, onda bi to otišlo u pravcu proširenja i otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Ali, odluka mora da bude jednoglasna i zato, nažalost, nije došlo do toga", rekao je Altmajer.

"Siguran sam da to nije bilo glas protiv Zapadanog Balkana ili izraz nepovjerenja prema Zapadnom Balkanu ili Srbiji", rekao je Altmajer, upitan da li je takva odluka EU loša politička poruka regionu.

On je izrazio uvjerenje da će sljedećih mjeseci biti moguće preokrenuti odluku, te da će doći do pozitivne odluke.

Altmajer je naveo da je prije pet ili šest godina bilo kontroverznih debata oko toga koliko Zapadni Balkan treba da bude integrisan u EU, ali, kaže, postoji pozitivan odnos prema tim pitanjima.

Bundestag je, podsjetio je, nedavno glasao za otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

"Već sam govorio da Srbija u Njemačkoj uživa veliko poštovanje. Vidite da me prati jedna reprezentativna delegacija njemačkih privrednika i siguran sam da će neki od njih razmišljati o konkretnim investicijama", rekao je Altmajer.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije