Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat

Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat
Foto: Facebook | Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat
Tanjug

​CETINJE - Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić - jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata za Tanjug.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao Tanjugu da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gdje su željeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pesmu "Sviće zora".

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

"Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena", kazao je on.

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije