Ex -Yu

Antivladin protest u Tirani prerastao u nasilje, Meta pozvao na uzdržanost

Antivladin protest u Tirani prerastao u nasilje, Meta pozvao na uzdržanost
Foto: Tanjug/AP | Antivladin protest u Tirani prerastao u nasilje, Meta pozvao na uzdržanost

TIRANA - Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata, javili su mediji na abanskom jeziku.

Kako je prenio portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mjere obezbjeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbjeđenja sjedišta vlade.

Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsjednik Salji Beriša simbolično su sjeli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Meta pozvao opoziciju i policiju na uzdržanost

Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sjedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, prenio je portal ABCnjuz.

"Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbjegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju", poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije