Ex -Yu

Arhimandrit Ilarion: Molitvom i praštanjem protiv besmisla

Arhimandrit Ilarion: Molitvom i praštanjem protiv besmisla
Foto: Sputnik/Nebojša Popović | Arhimandrit Ilarion: Molitvom i praštanjem protiv besmisla

PODGORICA - Ulicama Podgorice večeras je iguman manastira Draganac sa Kosmeta arhmandrit Ilarion predvodio litiju u znak protesta protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predstavlja udar na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Nakon šetnje gradskom ulicama, sveštenstvo i građani vratili su se u Hram Hristovog Vaskrsenja, gdje je u prigodnoj besjedi arhimandrit Ilarion istakao da ga raduje što je "dostignut vječni smisao u borbi protiv besmisla", poručivši okupljenima da se protiv besmisla bore molitvom i praštanjem.

“Ove litije su već pobijedile! Čuvajte tu ljepotu i čojstvo”, rekao je arhimandrit Ilarion, koji je zamjenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

Prije litije u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služen je moleban.

Na večerašnjem skupu je najavljeno da će u nedjelju, 19. januara, na Bogojavljenje Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služiti liturgiju u ovom hramu u 8.00 časova.

Litija će oko 10.30 časova krenuti do Nemanjinog grada gdje će biti održano plivanje za Časni krst, a potom će biti saborno krštenje.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije