Ex -Yu

Austrijska državna televizija: Srbija "raj za vakcine", mogu se i birati

Austrijska državna televizija: Srbija "raj za vakcine", mogu se i birati
Foto: Tanjug/Arhiva | Austrijska državna televizija: Srbija "raj za vakcine", mogu se i birati

BEČ - Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja ovu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspješniju od EU po pitanju vakcinacije.

U emisiji "Svjetski žurnal" (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

U najavi emisije na sajtu ORF se Srbija predstavlja kao zemlja, koja je poslije Velike Britanije, najuspješnija u Evropi po vakcinaciji.

"Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se mjeri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpjesnija od EU", konstatuje ORF.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao "na meniju".

"Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine", dodaje ORF.

ORF ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspjelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mjesta.

Reporter ORF prati u svojoj priči jednu ženu od Beča do Beograda koja dolazi radi vakcinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije