Ex -Yu

Auto-kolone u Nikšiću i Beranama, podrška DF-u

Auto-kolone u Nikšiću i Beranama, podrška DF-u
Foto: Screenshot | Auto-kolone u Nikšiću i Beranama, podrška DF-u

NIKŠIĆ - U crnogorskim gradovima Nikšić i Berane večeras su održane auto-kolone u znak podrške koaliciji "Za budućnost Nikšića" na lokalnim izborima koji će se u tom gradu održati u nedjelju.

U Nikšiću su se tokom prolaska auto-kolone čule srpske pjesme i vijorile trobojke, prenosi RTCG.

I u Beranama je danas organizovana auto-kolona kao podrška listi "Za budućnost Nikšića", koju predvodi Demokratski front.

Crnogorski javni servis navodi da je, iako su na snazi stroge epidemiološke mjere koje zabranjuju i ovaj vid okupljanja, auto-kolona danima najavljivana na društvenim mrežama.

Podgoričke "Vijesti" navode da se na fotografijama i video-snimku iz Berana "jasno vidi kršenje epidemioloških mjera", kao i da prisustvo policije tokom skupa nije primijećeno.

Lokalni izbori u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori biće održani u nedjelju, 14. marta i prvi su od parlamentarnih izbora avgusta 2020. na kojima je poslije 30 godina vladavine poražena Demokratska partija socijalista (DPS) aktuelnog crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića.

Za pobjedu u Nikšiću podjednako su zainteresovane stranke i koalicije vlasti i opozicije.

Za stranke u aktuelnoj vlasti pobjeda na ovim lokalnim izborima je potvrda da, nakon poraza na parlamentarnim izborima, Ðukanović i njegova stranka definitivno odlaze u istoriju, dok Ðukanović ove izbore vidi kao šansu da pokaže da su i dalje, iako sada opoziciona stranka, jak politički faktor u zemlji.

Uz to Nikšić je i rodni grad aktuelnog crnogorskog predsjednika.

Najmnogobrojnija je Narodna koalicija "Za budućnost Nikšića" na čelu s poslanikom DF-a Markom Kovačevićem, izborna lista "Evropski tim za Nikšić", koju predvodi bivša DPS ministarka nauke Sanja Damjanović i koaliciona listu koju vodi poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije