Ex -Yu

Automobil sa hrvatskim kontraadmiralom jurio preko 200 km/h

Automobil sa hrvatskim kontraadmiralom jurio preko 200 km/h
Foto: Printscreen dnevnick.hr | Automobil sa hrvatskim kontraadmiralom jurio preko 200 km/h

ZAGREB - Službeni automobil Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH) u kojem je bio kontraadmiral Ivo Rafaneli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autoputu A1 kako juri više od 200 kilometara na čas

Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvata odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

"Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tune. To je katastrofa, bilo je - ajme!", priča očevidac za portal dnevnik.hr kojeg je na autoputu A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 časova prestigao automobil Opel Insignia.

Na automobilu se žutila registarska tablica - prvi znak da se ne radi o uobičajenom vozilu. Prva dva slova HV jasno su ukazivala da je riječ o automobilu koji koristi Ministarstvo obrane. Bijela admiralska kapa ispod zadnjeg stakla, pak, sugerisala je da je u njemu neko s visokim činom.

Sagovornik pomenutog portala, bijesan zbog brzine kojom je vozač MORH-ovog automobila jurio autoputem, očigledno nimalo ne mareći za visoke kazne kakve dobijaju obični smrtnici, pritisnuo je gas, a njegov suvozač počeo snimati.

Vrlo brzo postalo je jasno da automobil s vojnim tablicama juri više od 200 kilometara na sat.

"Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti", kaže čitalac.

Snimio je tako u jednom trenutku, na izlasku s autoputa, vrlo jasno i registracijsku tablicu. Snimak možete pogledati na OVOM LINKU.

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafaneli. Vozio ga je službeni vozač, a Rafaneli se vraćao kući u Tučepe s sahrane pokojnog majora Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

Iz MORH-a kažu da je Rafanelli iz Zadra do Dugopolja putovao kombijem radnika HRM-a koji su išli na sahranu. Nakon dolaska u Dugopolje prema kući u Tučepima nastavio je vozilom koje je čitalac snimio.

"Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvata odgovornost te je spreman snositi sankcije", kaže se u odgovoru Ministarstva obrane na naš upit.

Naglašavaju da Rafaneli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prevoznika Promet Makarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije