Ex -Yu

Bandić ucijenio Plenkovića: Ili plate prosvjeti ili pada vlada

Bandić ucijenio Plenkovića: Ili plate prosvjeti ili pada vlada
Foto: Instagram | Bandić ucijenio Plenkovića: Ili plate prosveti ili pada vlada

ZAGREB - Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, poručio je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću - ili će povećati plate učiteljima i nastavnicima za šest odsto ili će ove vlade više neće biti, javio je hrvatski portal Index.hr.

Dok to pitanje ne bude riješeno, Bandić je poručio da niko iz njegove stranke neće "podići ruku" u parlamentu.

"To je sramota da se kalkuliše oko toga je li važnije 15 fotelja ili 68.000 ljudi", izjavio je Bandić u Osnovnoj školi "Tin Ujević" na otvaranju stručnog skupa učitelja produženog boravka osnovnih škola.

Prema pisanju portala, Bandić je Plenkoviću i vladi poručio da danas "podvuče crtu", da ne čeka sutra, i da urazumi ministarku da prenamjenom sredstava namjenjenih za kupovinu informatičke opreme i riješi, kako je rekao, "ovu agoniju" i "ovaj putujući cirkus".

Dodao da još uvijek vjeruje Plenkoviću da je državnik i da će donijeti državničku odluku.

Prema njegovim riječima, Hrvatska ima tri prioriteta - demografsku obnovu, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje.

Prema pisanju Indexa, Bandić je time otvoreno stao na stranu školskih sindikata koji su prošle sedmice stupili u cirkularni štrajk tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 odsto. Plenković i vlada tome su se dosad protivili nudeći povećanje za dva odsto od 1. oktobra ove i dva odsto od 1. juna naredne godine.

Na strani sindikata i njihovih zahtjeva dosad su iz vladajuće koalicije bili samo HNS i ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije