Ex -Yu

Banožić: Letjelica imala avio-bombu koja je eksplodirala

Banožić: Letjelica imala avio-bombu koja je eksplodirala
Foto: Igor Kralj/Pixsell | Banožić: Letjelica imala avio-bombu koja je eksplodirala

ZAGREB - Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izjavio je da su na mjestu pada bespilotne letjelice u Zagrebu pronađeni dijelovi avio-bombe koja je eksplodirala, samo se još ne zna kada.

"Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi koji upućuju da ovo nije bila izviđačka letjelica. Našli smo dijelove avio-bombe... Zasad možemo reći da se radi o avio-bombi koja se koristila na avionima sovjetske proizvodnje", rekao je Banožić.

On je naveo da je bomba eksplodirala, ali da će se tek utvrditi kada je to bilo.

"Pojedini sklopovi ne odgovaraju istorijskom periodu, vjerujem da ćemo i po oštećenjima uspjeti utvrditi čija je letjelica. Crna kutija je oštećena, ali vjerujemo da ćemo nešto iz nje uspjeti izvući", naveo je Banožić.

On je dodao da je istraga ušla u završnu fazu, te da će u okviru istrage koju rade sa članicama NATO-a rekonstruisati odakle je tačno došla letjelica, prenose hrvatski mediji.

"Sa saveznicima će se provesti detaljna analiza što se sve događalo. Jasno je da nismo zadovoljni reakcijom zemalja koje su puno prije vidjele objekat i mogle ga uočiti, ali nisu reagovale", rekao je Banožić.

Bespilotna letjelica, koja je u četvrtak veče pala na zagrebački Jarun, jutros je izvađena iz kratera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije