Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Beogradska Arena skoro puna pacijenata, ostalo desetak praznih mjesta

Beogradska Arena skoro puna pacijenata, ostalo desetak praznih mjesta
Foto: Tanjug | Beogradska Arena skoro puna pacijenata, ostalo desetak praznih mjesta
Tanjug

BEOGRAD - U privremenpoj kovid bolnici "Arena" trenutno su na liječenju 484 kovid pacijenta i ostalo je još desetak praznih mjesta, kaže glavni koordinator "Arene" dr Predrag Bogdanović.

On je za Tanjug rekao da su otpusti u toku, da se dnevno otpusti 30 do 50 bolesnika, kao i da su zdravstveni radnici u toj privremenoj bolnici imali besanu noć jer je na liječenje primljeno 60 bolesnika, a posljednja 24 sata 80 pacijenata.

"Težak dan je za nama. Juče i tokom noći primili smo 80 pacijenata, samo u toku noći 60 bolesnika. To je do sada rekord, obično dnevno oko 50 pacijenata primimo na bolničko lečenje", naveo je Bogdanović.

On je naglasio da je za mhesec dana rada Arene kroz nju prošlo 1.029 bolesnika, da je otpušteno oko 550 pacijenata i to 450 pacijenata na dalje kućno liječenje, a 102 pacijenta zbog pogoršanja zdravstvenog stanja je prebačeno u bolnice koje imaju intenzivnu njegu.

Trenutni kapaciteti Arene su oko 500 bolesnika, a Bogdanović podsjeća da je u Areni proširen broj mjesta i da je u drugom talasu mogla da primi oko 360 bolesnika, a danas oko 140 više.

Sagovornik Tanjug navodi da je najmlađi pacijent koji je trenutno na liječenju ima 18 godina, a najstariji 86 godina, ali da je kod njih liječen pacijent koji je imao 90 godina.

"Klinička slika naših pacijenata je srednje teška, ka teškoj", kaže Bogdanović i dodaje da se u Beogradskoj Štark areni, kao i svim drugim bolnicama pacijenti prate 24 sata, da imaju laboratoriju, EKG, rendgen aparat i da pacijentima mogu da pruže kako dijagnostiku tako i odgovarajuće liječenje.

Apelovao je na građane da se čuvaju i paže da ne dođe do zaraze jer korona ne bira godine, mjesto, ni vrijeme.

"Klonite se sumnjivih kontakata, nosite maske, kako bi smirili epidemiju.Ostanite kod kuće, čuvajte se, jer lepše je kod kuće nego u bolnici", zaključio je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije