Ex -Yu

Beroš: Usljed brzog širenja virusa pripremamo aktiviranje Arene

Beroš: Usljed brzog širenja virusa pripremamo aktiviranje Arene
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Beroš: Usljed brzog širenja virusa pripremamo aktiviranje Arene

ZAGREB - Usljed brzog širenja virusa pripremamo i aktiviranje Arene za prihvat kovid bolesnika. Predlaže se i otvaranje tzv. kovid ambulanti, rekao je ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

On je dodao kako se primjećuje povećan interes za vakcinisanje.

"Zbog povećanja dnevnog broja novozaraženih jučer je održan sastanak ekspertne skupine u Ministarstvu. Popunjenost bolnica u Zagrebu je visoka, treba povećati broj kreveta, pa i na intenzivnoj njezi. KBC Zagreb, Sestre milosrdnice i Dubrava će povećati broj kreveta, a Sveti duh i Merkur će biti u stanju pripravnosti", rekao je Beroš.

"I dalje se nastavlja trend od 75% necijepljenih među zaraženima, hospitaliziranima i preminulima. Zdravstveni sustav sprema se na nova opterećenja. Uz dostupna cjepiva i jasna pravila, mnoge hospitalizacije možemo izbjeći. Više od 80% liječnika je cijepljeno, tko bi nas liječio da se oni nisu cijepili? Slijedimo njihov primjer", rekao je Beroš.

"Put izlaska iz epidemije se neminovno i nepotrebno produljuje. Poruka znanosti je jasna - moramo ubrzati izlazak iz epidemije putem cijepljenja", rekao je.

Danas su zabilježena 4.154 nova slučaja zaraze. Udio novozaraženih u 24 sata je 33,77%. U bolnici je 1.321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije