Ex -Yu

Bivša političarka obrisala tvit o Vučiću koji je izazvao brojne osude

Bivša političarka obrisala tvit o Vučiću koji je izazvao brojne osude
Foto: Twitter | Bivša političarka obrisala tvit o Vučiću koji je izazvao brojne osude

BEOGRAD - Sociološkinja i bivša političarka Vesna Pešić podelila je, najblaže rečeno, neumjesnu poruku na svom Twitter nalogu, u kojoj se između ostalog nalazi i prijetnja ubistvom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Osim što je elaborirala da se sprema za to da bude doživotni predsjednik, ona je navela i zabrinjavajući komentar: "nema tu bojkota, samo cev u glavu".

"Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... " stajalo je u objavi Pešićeve.

Međutim, vrlo brzo ona je ovaj sporni tvit obrisala, o čemu je obavijestila i svoje pratioce.

"Izbrisala tvit o doživotnom. Mnogo sam se rastužila", napisala je ona u kasnijoj objavi.

Tvit je izazvao brojne reakcije i osude.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da skandalozni i sramni pozivi na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nažalost, nisu novina niti se prvi put čuju od opozicione, Đilasove koalicije, i onih ljudi koji ih podržavaju.

"Pored činjenice da se jasno vidi kako bi se oni ponašali prema ljudima koji misle drugačije, ovakav poziv predstavlja i teško krivično delo i nadležna tužilaštva bi trebalo da reaguju", rekao je za “Informer” ministar reagujući na prijetnje predsjedniku Vučiću koje je preko društvenih mreža uputila Vesna Pešić.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović osudila je danas nove prijetnje upućene Vučiću.

"Skandalozno je da neko ko je toliko dugo bio u politici, kao što je Vesna Pešić, koristi svoj uticaj u javnosti da pošalje poruku 'nema tu bojkota, samo cev u glavu'. To nije samo govor mržnje, nego i poziv na fizički obračun s predsednikom Srbije, i to pošto je sama iskonstruisala nepostojeću nameru predsednika da se ''proglasi doživotnim predsednikom'", rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da "politika treba da bude nadmetanje različitih programa i vizija, u kojoj građani biraju, a ne borba na život i smrt u kojoj se političko neslaganje pretvara u otvorenu mržnju i pozive na ubistvo političkih protivnika".

Potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević osudio je danas "poziv Vesne Pešić na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Deo opozicije čije delovanje iz senke generiše Vesna Pešić je posle svih neuspelih pokušaja da dođe do vlasti, krenuo putem bezumlja i bukvalnog linča, što potvrđuje poziv Vesne Pešić na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića", naveo je Milićević u saopštenju za javnost.

On je ocenio je takva najava krvoprolića pokazali da su ti "nazovi političari ogoljeno krenuli da ostvare ono što su od početka naumili - vlast po svaku cenu pa i po cenu života predsednika Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije