Ex -Yu

Bivši fudbaler osumnjičen da je s prijateljima sjekirom pretukao Novosađanina

Bivši fudbaler osumnjičen da je s prijateljima sjekirom pretukao Novosađanina
Foto: Ilustracija | Bivši fudbaler osumnjičen da je s prijateljima sjekirom pretukao Novosađanina

NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je Sinišu G. (25), Dimitrija P. (22), Uglješu U. (21) i Tomislava M. (21) iz ovog grada, osumnjičene da su 19. januara pokušali da ubiju sugrađanina M. R. (27), koga su udarili sjekirom i nanijeli mu teške povrede opasne po život.

Policija je saopštila da su osumnjičeni locirani u Loznici, gdje su im stavljene i lisice na ruke, nakon čega su odvedeni u Novi Sad.

Sve se desilo prije skoro dvije nedjelje u Ulici Momčila Tapavice u Novom Sadu, oko deset sati uveče. Dvojica mladića, maskirana fantomkama, presreli su M. R. (27) i, kako su prenijeli mediji, nakon kraće svađe nasrnuli su na njega sjekrom.

Sumnjiče se da su ga udarali ga nemilice sjekirom i nanijeli mu višestruke teške povrede. Nakon krvavog pira napadači su pobjegli, a ekipa Hitne pomoći zatekla je na trotoaru pretučenog M. R. Mladić je prevezen u bolnicu, gdje su ljekari konstatovali da ima povrede kičme, butine, kuka i glave i zadržan je na liječenju. Napadači su sve do sada bili u bjekstvu, kada ih je uhapsila policija u Loznici.

Motiv ovog pokušaja ubistva nije saopšten, ali su se navodno mladići, prije nego što su sjekirom napali posvađali sa M. R., ali drugi detalji nisu poznati. Takođe, još nije objelodanjeno ko je od osumnjičene četvorke M. R. udarao sjekirom, a ko je pomagao u bjekstvu i kasnije u skrivanju.

Jedan od osumnjičenih mladića Siniša G., inače bivši fudbaler jednog novosadskog kluba, od ranije je poznat policiji. I sam je u junu 2017. godine bio na meti napadača. Tada je, u momentu kada je pokušao da uđe u taksi, Siniši G. prišao napadač i ispalio tri metka u njega. Pucnjavi u kojoj je ranjen prethodila je svađa Siniše G. sa trojicom mladića u jednom lokalu, tuča, a zatim i jurnjava kroz nekoliko gradskih ulica do taksi stajališta, gdje ga je napadač sustigao i izvukao pištolj. Osoba koja je ispalila tri hica na Sinišu G. nije uhapšena, jer povrijeđeni mladić nije želio da sarađuje sa policijom i otkrije identitete muškaraca sa kojima se sukobio.

Sada, prilikom hapšenja u Loznici, kod osumnjičenog Uglješe U. policija je našla i manju količinu marihuane, zbog čega se on sumnjiči i za neovlašćeno posjedovanje droge. Osumnjičenoj četvorki iz Novog Sada određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije