Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Boki 13 i Janeva ostaju u pritvoru

Boki 13 i Janeva ostaju u pritvoru
Foto: N.N. | Boki 13 i Janeva ostaju u pritvoru
Tanjug

Krivični sud u Skoplju odbacio je zahtjeve dvoje optuženih u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog i Katice Janeve da budu pušteni uz pritvora.

Kako se navodi u saopštenju, zahtjevi Jovanovskog, koji je poznat pod estradnim imenom Boki 13, i razriješene specijane tužiteljke Janeve za ukidanje zatvorskog pritivora se "odbijaju kao neosnovani".

Janeva je, preko branilaca, podnijela zahtjev da bude puštena iz pritvora sa prihvatanjem materijane garancije da se brani sa slobode, ili određivanjem blažih mjera opreza, dok je Jovanovski zatražio da mu zatvorski pritvor bude zamijenjen blažim mjerama.

Prvooptuženi Jovanovski i drugooptužena Janeva na rješenje Krivičnog savjeta Odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju suda "Skoplje 1" mogu da se žale u roku od tri dana Apelacionom sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski - Boki 13 nalazi se u pritvoru istražnog zatvora u Skoplju od 15. jula, a Janeva od 21. avgusta, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamjenu za to da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koji je tada vodila Janeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije