Ex -Yu

Boki 13 pušten iz zatvora

Boki 13 pušten iz zatvora
Foto: Printscreen/YouTube | Boki 13 pušten iz zatvora

Makedonski pjevač Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, pušten je na slobodu.

Kako se navodi, razlog je njegovo loše zdravstveno stanje. Naime, Krivični sud je pregledao njegove ljekarske izvještaje, zbog čega je odlučio da ga pusti iz zatvora.

Oglasio se i njegov advokat.

"Povodom pitanja za koje pokazujete interesovanje, kao branilac, potvrđujem informaciju da je Osnovni krivični sud Skoplje donio odluku o obustavljanju izdržavanja kazne zatvora osuđenom Bojanu Jovanovskom. Iako je ova odluka zakasnila, treba je pozdraviti kao zakonitu, pravičnu i prije svega humanu, donesenu na osnovu dva uzastopna pozitivna mišljenja nadležnog javnog tužioca u istom postupku i na osnovu kompletne medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju osuđenog", ističe Tufegdžić, prenosi Skoplje 1, prenosi Telegraf.rs.

Inače, Bojan je imao veoma ozbiljnu operaciju, gdje mu je odstranjeno 90 odsto želuca. Jovanovski je imao samo 15% mogućnosti da preživi.

Tada se oglasio jedan od hirurga koji je izvodio operaciju. Istakao je da pacijenti sa ovakvim operacijama moraju da imaju strogu dijetu, da jedu 10 puta dnevno sa vrlo malim količinama miješane hrane i da budu na stalnoj terapiji, prenosio je "Sloboden pećat".

Podsjetimo, Bojan se nalazi u zatvoru "Idrizov", jer je osuđen na devetogodišnju zatvorsku kaznu za slučaj "Reket".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije