Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Borel Vučiću telefonom najavio skoru posjetu Beogradu i Prištini

Borel Vučiću telefonom najavio skoru posjetu Beogradu i Prištini
Foto: Tanjug | Borel Vučiću telefonom najavio skoru posjetu Beogradu i Prištini
Srna

BEOGRAD - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel najavio je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem skoru posjetu Beogradu i Prištini kako bi lično sagledao mogućnosti za obnovu dijaloga nakon formiranja prištinske vlade.

Vučić je rekao da je Srbija, u skladu sa svojom regionalnom politikom mira i stabilnosti, spremna da nastavi dijalog ukoliko Priština ukine neopravdanu i neodgovornu jednostranu mjeru uspostavljanja taksa na robu iz centralne Srbije, koja, osim privrede Srbije, ugrožava i svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da su takse u suprotnosti sa svim evropskim pravilima slobodnog protoka robe, kao i sa obavezama koje je Priština preuzela u okviru regionalne saradnje, saopšteno je iz pres-službe predsjedika Srbije.

Vučić je naglasio da je važno da evropske institucije i zemlje članice EU ostanu pri stavu da je neophodno da prištinske vlasti ukinu takse kako bi dijalog bio nastavljen.

Borel je pozdravio opredjeljenje Srbije da sačuva regionalnu stabilnost.

Sagovornici su razgovarali i o narednim koracima na evropskom putu Srbije.

Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja EU i očekuje jasan strateški plan

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije