Ex -Yu

Britanci demantuju: Nismo potpisali sporazum o ruskom uticaju sa Srbijom

Britanci demantuju: Nismo potpisali sporazum o ruskom uticaju sa Srbijom
Foto: Instagram / Ukinserbia | Britanci demantuju: Nismo potpisali sporazum o ruskom uticaju sa Srbijom
Tanjug

BEOGRAD - Ambasada Velike Britanije u Beogradu demantovala je pisanje britanskog lista "Telegraf" da je ta zemlja sa Srbijom potpisala sporazum o, kako je navedeno, suprotstavljanju ruskom uticaju.

Iz Ambasade su za "Radio Slobodna Evropa" precizirali da u sporazumu Ministarstava odbrane Srbije i Velike Britanije koji je potpisan tokom posjete britanskog resornog ministra Bena Volasa Beogradu, "nema nikakvog pomena bilo koje druge države".

"Dokument je fokusiran na konsolidovanje i širenje trenutne bilateralne saradnje između ministarstava odbrane Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i bavi se temama poput zajedničkog učešća naših država u međunarodnim mirovnim misijama", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Volas tokom posjete "naglasio da Ujedinjeno Kraljevstvo poštuje vojnu neutralnost Srbije".

"Što se tiče naše politike prema Rusiji, ona je jasno predstavljena u javnom strateškom dokumentu Integrisani pregled spoljne politike i odbrane", navedeno je u odgovoru britanske ambasade za "RSE".

Prethodno, u nedjelju, Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da tokom posjete Volasa Srbiji nije potpisan bilo kakav dokument u kojem se pominje Rusija, niti da je ministar Volas bilo gdje to izjavio.

Ministarstvo je preciziralo da je jedini dokument koji je tokom posjete potpisan Aranžman između ministarstava odbrane dvije zemlje o unapređenju saradnje u oblasti odbrane, u kojem se ne pominje Ruska Federacija.

U saopštenju ministarstva izdatom povodom, kako se napominje, netačnih medijskih napisa, a radi istinitog obavještavanja javnosti, navedeno je šta je predmet tog dokumenta.

"Predmet Aranžmana je razvoj bilateralne saradnje u oblasti multinacionalnih operacija, vojne obuke i obrazovanja, održavanje bilateralnih vježbi, razmatranje unaprjeđenja saradnje u kopnenom i vazduhoplovnom domenu i sajber odbrani, unaprjeđenje saradnje u oblasti ABHO, jačanje mogućnosti za saradnju odbrambenih industrija i naučno istraživačkih institucija kao i međusobno pozivanje na godišnje vojne sportske manifestacije i takmičenja", precizira se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije