Ex -Yu

Brnabić: Haški tribunal neobjektivan, Srbija najgore prošla

Brnabić: Haški tribunal neobjektivan, Srbija najgore prošla
Foto: Arhivska fotografija | Brnabić: Haški tribunal neobjektivan, Srbija najgore prošla

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da Haški tribunal nije bio objektivan i da je Srbija "najgore prošla" kada se posmatra zbir kazni i broj preminulih u Hagu.

Ona je, povodom posjete predsjednika Haškog tribunala Karmela Ađijusa Beogradu, istakla da takvo viđenje "možda nije politički korektno", ali da je to njeno mišljenje, prenose beogradski mediji.

"Mislim da Tribunal nije učestvovao u pomirenju u regionu, već je doprineo zaoštravanju odnosa. Kako pričati o efikasnosti sudstva u Srbiji, kada vi imate u Hagu proces od 13 godina protiv Vojislava Šešelja koji je oslobođen?", upitala je Brnabićeva.

Ona pita i kako je moguće nekome vratiti 13 godina života, ali i kako bi bilo da se sudstvo u Srbiji prema nekome tako ponese?

Govoreći o zvaničnoj posjeti predsjednika Haškog tribunala Karmela Ađijusa Srbiji, koji će u Beogradu boraviti do sutra, ona je rekla da ne zna razloge njegovog dolaska, ali da očekuje da će sastanak sa Ađijusom biti težak i zanimljiv.

Iz Haga je saopšteno da će Ađijus sa zvaničnicima Srbije razgovarati o poboljšanju regionalne saradnje u krivičnom gonjenju pred nacionalnim sudovima za zločine počinjene tokom sukoba devedesetih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije