Ex -Yu

Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca

Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca
Foto: Tanjug | Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je izjava ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković da je vakcina "Astra Zeneca" za siromašne zvučala kao vic budući da je 70 odsto građana u Velikoj Britaniji primilo tu vakcinu.

"Ako je Velika Britanija siromašna, onda je toliko ta izjava tačna... Ali da ne budem negativna, bilo je mnogo više pozitivnih reakcija posebno od građana", rekla je Brnabićeva sinoć za Televiziju Pink, osvrnuvši se na izjave Turkovićeve o vakcini koju je Srbija donirala BiH.

Brnabićeva je rekla da želi da istakne poruku solidarnosti koju je prilikom predaje vakcina BiH uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te napomenula da su te vakcine ponuđene i donirane i Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prema njenim riječima, najvažnije je biti solidaran kada je najteže.

"Meni su njihove reakcije zaista nejasne i smešne. To govori, ipak, najviše o njima. Žao mi je što je tako", navela je ona.

Brnabićeva je rekla da Vučić nije radio ovo zbog političkog marketinga, nego iskreno iz srca, kao znak solidarnosti sa građanima BiH.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić nazvao je izjavu Turkovićeve rasističkom i šovinističkom, jer je rekla da se vakcina proizvodi u Indiji i da je zato za siromašne.

Bivši obavještajac Božo Spasić smatra da Turkovićeva ne govori u svoje ime već da joj je to rekao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

"Evo jedan obaveštajni podatak, da je Bakir Izetbegović zvao (turskog predsednika Taipa Redžepa) Erdoana i rekao mu - pošalji nam bar ovoliko što šalje Vučić. A Erdoan mu je rekao - uzmite Vučićeve vakcine", rekao je Spasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije