Ex -Yu

Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca

Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca
Foto: Tanjug | Brnabić: Izjava Turkovićeve zvučala kao vic, Vučić to radi iz srca
Srna

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je izjava ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković da je vakcina "Astra Zeneca" za siromašne zvučala kao vic budući da je 70 odsto građana u Velikoj Britaniji primilo tu vakcinu.

"Ako je Velika Britanija siromašna, onda je toliko ta izjava tačna... Ali da ne budem negativna, bilo je mnogo više pozitivnih reakcija posebno od građana", rekla je Brnabićeva sinoć za Televiziju Pink, osvrnuvši se na izjave Turkovićeve o vakcini koju je Srbija donirala BiH.

Brnabićeva je rekla da želi da istakne poruku solidarnosti koju je prilikom predaje vakcina BiH uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te napomenula da su te vakcine ponuđene i donirane i Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prema njenim riječima, najvažnije je biti solidaran kada je najteže.

"Meni su njihove reakcije zaista nejasne i smešne. To govori, ipak, najviše o njima. Žao mi je što je tako", navela je ona.

Brnabićeva je rekla da Vučić nije radio ovo zbog političkog marketinga, nego iskreno iz srca, kao znak solidarnosti sa građanima BiH.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić nazvao je izjavu Turkovićeve rasističkom i šovinističkom, jer je rekla da se vakcina proizvodi u Indiji i da je zato za siromašne.

Bivši obavještajac Božo Spasić smatra da Turkovićeva ne govori u svoje ime već da joj je to rekao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

"Evo jedan obaveštajni podatak, da je Bakir Izetbegović zvao (turskog predsednika Taipa Redžepa) Erdoana i rekao mu - pošalji nam bar ovoliko što šalje Vučić. A Erdoan mu je rekao - uzmite Vučićeve vakcine", rekao je Spasić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Marketing tim / 29.07.2021 10:15

Sarajevo - Renomirani bosanskohercegovački osiguravatelj je uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa uspješno završio poslovnu 2020. godinu, ispunivši sve ciljeve koji su bili postavljeni pred najbrže rastuće osiguravajuće društvo u našoj zemlj a svoj uspjeh su podjelili sa svojim uposlenicima i poslovnim partnerima.

ASA osiguranje | ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Porast bruto premije za 17,43% i povećanje ukupne dobiti ASA Osiguranja na 2.720.403 KM uz bruto policiranu premiju od 38.084.118 KM u prethodnoj godini, nije došao sam od sebe nego je rezultat predanog rada naših uposlenika uprkos teškoj godini punoj poslovnih i ličnih izazova koje je sa sobom nosila globalna pandemija. Naši uposlenici su se i u teškim okolnostima izavanim COVID-19 pandemijom pokazali kao vrhunski profesionalci pred kojim nijedan problem nije nerješiv i nepremostiv“, kazao je Adnan Hodžić, direktor društva i predsjednik Uprave ASA Osiguranja.

  • Šampion u brzini isplate šteta je u 2021.godini i Šampion u brizi o svojim zaposlenicima.
  • Projektom #Odmori387 ASA Osiguranje pomoglo hotelijere širom BiH. 

Prepoznajući visoki stepen zalaganja svojih zaposlenih, ASA Osiguranje je nagradilo sve zaposlenike ASA Osigiranja i ASA Assistance-a  jednim vikend-odmorom u hotelima širom BiH, te na taj način odalo priznanje na trudu i timskom radu bez kojih poslovni uspjesi i vrhunski rezulatati najpoznatijeg domaćeg osiguravajućeg društva ne bi bili mogući.

Stoga je ASA Osiguranje ovo ljeto pokrenulo projekat #Odmori387 putem kojeg je svim uposlenicima upriličen produženi vikend u jednom od partnerskih hotela u Banja Luci, Bihaću, Vitezu-Čardacima, Mostaru i Sarajevu. Na ovaj način je

„Šampion u brzini isplate štete“ pored već ranije iskazane brige o svojim uposlenicima, napravio dodatni iskorak u dijeljenju uspjeha sa zajednicom u kojoj djeluje.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Kao domaća kompanija, svjesni enormne štete koju je uslijed pandemije pretrpjela bosanskohercegovačka turistička zajednica zajedno sa hotelijerima širom naše zemlje, već početkom ljeta smo rezervisali smještaj za sve naše uposlenike kod naših partnera u turizmu i hotelijerstvu i tim putem dali svoj doprinos u revitalizaciji ove teško pogođene industrijske grane. Na ovaj način smo uspjeli podjeliti plodove našeg rada, kako sa našim klijentima sa kojim imamo prvenstveno partnerske odnose, tako i sa svim našim kolegicama i kolegama na čiji smo doprinos u protekloj poslovnoj godini istinski ponosni. ASA Osiguranje je sretno što ima tako posvećene i odgovorne kolege, a posebno nas raduje kada naš uspjeh možemo podjeliti i sa našim poslovnim partnerima“ zaključio je Hodžić.

Najčitanije