Ex -Yu

Brnabić: Medicinski karantin za migrante

Brnabić: Medicinski karantin za migrante
Foto: Tanjug | Brnabić: Medicinski karantin za migrante

BEOGRAD - Vlada Srbije će zbog virusa korona danas formalno formirati dva krizna štaba, a donesena je i odluka o medicinskom karantinu za migrante koji ulaze u Srbiju, izjavila je premijer Ana Brnabić.

Ona je navela da migranti koji od ovog trenutka ulaze u Srbiji moraju da budu 14 dana u medicinskom karantinu.

"Doneli smo odluku o pravljenju medicinskog karantina za migrante u Miratovačkom polju /kod Preševa/ zato što migranti u ovom trenutku moraju da budu 14 dana u karantinu da bi se suzbila bilo kakva eventualna zaraza", rekla je Brnabićeva za televiziju "Pink".

Ona je dodala da je izdata jasna instrukcija da se svi objekti na auto-putu - restorani, pumpe, hoteli, obezbijede zaštitnim sredstvima i maskama jer radnici dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi.

Brnabićeva je navela da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučiti državljanima Srbije koju su u ugroženim područjima u inostranstvu da za vrijeme Uskrsa ne dolaze u Srbiju.

Ona je, uz apel građanima i medijima da budu odgovorni, istakla da ne treba paničiti, već treba slušati savjete stručnjaka.

"Najgore što sada možemo da se desi nama ili bilo kojoj zemlji na svetu je panika - dobra stvar je što smo ovo dočekali spremni, što pratimo i slušamo struku i donosimo adekvatne mere", rekla je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, ukoliko epidemiolozi budu savjetovali, škole će biti zatvorene, ali za tim sada nema potrebe.

Brnabićeva je rekla da će početi testiranje mogućnosti za uvođenje digitalne nastave ako bude potrebno da se škole zatvore.

Ona je navela da će Vlada Srbije danas formalno formirati tim za direktnu borbu protiv virusa, kao i tim za otklanjanje ekonomskih posljedica nastalih zbog pojave virusa korona.

Brnabićeva je napomenula i da je od sedam novozaražnih virusom korana, njih četiri u kućnoj izolaciji, dok su tri osobe zadržane na lečenju, te da je sve pod kontrolom.

U Srbiji je registrovano sedam novozaraženih virusom korona, tako da je ukupan broj do jutros u 8.00 časova dostigao 31, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije