Ex -Yu

Brnabić: Najveći izazov mir i stabilnost na KiM

Brnabić: Najveći izazov mir i stabilnost na KiM
Foto: Tanjug | Brnabić: Najveći izazov mir i stabilnost na KiM

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas građanima božićne praznike i istovremeno ocijenila da će najveći izazov u 2019. godini biti stabilnost i mir na Kosovu i Metohiji.

"Mir, sreća i uspeh za naš narod na KiM je najveći politički izazov u 2019. godini", rekla je Brnabić za TV Pink, nakon što je zajedno sa predstavnicima Srba iz regiona pristustvovala sastanku i unošenju badnjaka u zgradu Predsjedništva Srbije.

U ekonomskom smislu, premijerka očekuje uspješnu godinu, što, kaže, potvrđuje i ostvareni privredni rast od 4,4 odsto.

"Moramo da nastavimo više i napornije da radimo u 2019. godini, da radimo efikasnije", dodala je ona.

Brnabić je naglasila da je što je Srbija jača, više može da pomogne srpskom narodu u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj...

"To je posebna radost za Srbiju", rekla je Brnabić i dodala da se takva poruka mogla čuti i na današnjem sastanku upriličenom povodom Božića.

Dodala je da se Aleksandar Vučić, i kao predsjednik, a i kao premijer uvijek trudio da okupi sve Srbe iz regiona na jednom mjestu, kako bi razgovarali o tome kako Srbija može da im pomogne.

"Kako možemo da radimo zajedno, da ne izgubimo srpsko ime i prezime. To nije upereno ni protiv koga, ali je važno da mi radimo zajedno da bi svi Srbi, gde god živeli, imali mir, sreću i uspeh", rekla je Brnabić.

Božićne praznike, dodala je, provodi u krugu porodice i svima poželjela zdravlje, sreću, uspjeh i mir u 2019. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije