Ex -Yu

Brnabić: Neće biti potpisana nezavisnost Kosova

Brnabić: Neće biti potpisana nezavisnost Kosova
Foto: Tanjug/Arhiva | Brnabić: Neće biti potpisana nezavisnost Kosova
Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je da ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Brnabićeva je navela da postoje razni pritisci i da će ih biti i u budućnosti u vezi s rješenjem pitanja Kosova i Metohije, ali i da svi znaju da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne mogu davati ultimatume, servirati rješenja i ponašati se kao da je Srbija njihova ili bilo čija gubernija.

Ona je za "Večernje novosti" rekla da iz SAD i EU nisu poručili da nema članstva Srbije u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rješenja za kosovsko pitanje.

Prema njenim riječima, Srbiji je u interesu da se riješi ovaj zamrznuti konflikt, da se nađe kompromis, kao i da ostane na evropskom putu.

Kada je riječ o pojedinim kritikama iz regiona da je Srbija nedavni samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu iskoristila da ojača pozicije u vezi s Kosovom i Metohijom, ali i za stvaranje "srpskog svijeta", Brnabićeva je rekla da se ne obazire na maliciozne komentare, te da vjeruje u saradnju i bolju budućnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije