Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Nije povećan broj migranta, situacija pod kontrolom

Brnabić: Nije povećan broj migranta, situacija pod kontrolom
Foto: Tanjug/Arhiva | Brnabić: Nije povećan broj migranta, situacija pod kontrolom
Srna

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u Srbiji nije povećan broj migranata i da je sutuacija pod kontrolom.

"Nemamo dodatnih migranata, situacije je pod kontrolo osim što je bilo lažnih vesti (o njihovom naseljavanju)", rekla je Brnabićeva.

Ona je za Televizju "Prva" rekla da je za vrijeme vanrednog stanja zbog virusa korona bilo dosta laži o naseljavanju migranata.

Brnabićeva je napomenula da su tokom vanrednog stanja migranti bili u prihvatnim centrima i da nisu mogli da ih napuštaju.

"To smo morali da uradimo zbog zdrvstvene situacije i zbog njihove i bezbednosti svih građana", rekla je Brnabićeva.

Ona je podsjetila da je na područje Šida, uz granicu Srbije sa Hrvatskom, poslata vojska da obezbjeđuje migrantske centre jer je lokalno stanovištvo bilo uznemireno.

Brnabićeva je rekla da će Srbija nastaviti da se humano i odgovorno ponaša prema migrantima, kao što je radila tokom 2015. i 2016. godine kada je migrantska kriza bila na vrhuncu.

U tri prihvata centra u Šidu, prema ranije saopštenim podacima, nalazi se oko 1.900 migranata koje obezbjeđuje 70 pripadnika vojske. U Srbiji je oko 8.000 migranata čiji cilj je da odu u neku od država EU. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije