Ex -Yu

Brnabić: Ovo je godina kada ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste

Brnabić: Ovo je godina kada ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste
Foto: Tanjug | Brnabić: Ovo je godina kada ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste

ŽENEVA - "Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste - autonomna pokrajina Srbije", poručila je predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je u Ženevi rekla da su interes Srbije mir i stabilnost u regionu, kao i saradnja sa svim partnerima, prenijela je televizija "B92".

"Pre svega smo zainteresovani za budućnost, za stvaranje regiona u kojem mladi žele da ostanu, za zaustavljanja odliva mozgova, za profitiranje od četvrte industrijske revolucije", istakla je Brnabićeva novinarima u Ženevi gdje prisustvuje Strateškom dijalogu Svjetske banke.

Prema njenim riječima, digitalizacija je jedinstvena mogućnost ne samo za Srbiju, nego i za region, jer pobednici četvrte industrijske revolucije mogu biti i oni koji to u prethodnim slučajevima nisu bili.

Brnabićeva je naglasila da Srbija ima suficit treću godinu zaredom, da je lider po stranim direktnim investicijama i da je nezaposlenost prepolovljena, ali da je neophodna stabilnost da bi se vidjele sve koristi fiskalne konsolidacije.

"Koliko god bili politički i socijalno stabilni i jaki, svaka percepcija nestabilnosti će uticati na nas", navela je premijerka Srbije.

Ona se dotakla i pitanja Kosova.

"Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste - autonomna pokrajina Srbije", rekla je Brnabićeva.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije