Ex -Yu

Brnabić: Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj

Brnabić: Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj
Foto: Tanjug | Brnabić: Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija 2019. godine imala pozitivan prirodni priraštaj i da je bilo 614 više rođene djece nego 2018. godine.

"U tome smo, čini mi se, jedini u regionu. Velika zahvalnost svima koji su zajedno s nama radili na tome", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice Pokreta socijalista Ane Karadžić koje se odnosilo na populacionu politiku.

Brnabićeva je rekla da je u planu "Srbija 2025" izdvojeno dodatnih 700 miliona evra za pronatalitetnu politiku i 200 miliona evra za vantjelesnu oplodnju, ulaganje u dječije pograme...

Takođe, dodala je, planirano je i 500 miliona evra za izgradnju stanova za mlade bračne parove.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević je rekao da je pitanje populacione politike jedno od najvažnijih pitanja sadašnje vlade i da je za to izdvojeno dosta novca.

"U prethodnom periodu smo dosta radili po pitanju demografije. Oni koji su kritičari onoga što mi radimo su u svoje vreme za porodilje izdvajali 26 milijardi, a mi taj iznos ne samo da smo udvostručili, već on za ovu godinu iznosi 68 milijardi", rekao je Ðorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije