Ex -Yu

Brnabić: Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverinitet Španije

Brnabić: Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverinitet Španije
Foto: Ilustracija | Brnabić: Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverinitet Španije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Španije, koja je veliki prijatelj Srbije.

"Španija je zemlja koja poštuje Srbiju i naše stavove. Bila je uz nas u trenucima kada je bilo jako teško i ja bih volela da mi tako poštujemo stavove naših prijatelja", rekla je Brnabićeva u Novom Sadu, gdje je otvorila Centar digitalne poljoprivrede na Institutu "BioSens", prenosi RTV.

Komentarišući odlazak lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka u Barselonu da podrži Katalonce, Brnabićeva je rekla da je Srbija slobodna zemlja i da svako može da putuje gdje hoće.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu sa grčkim predsjednikom Prokopisom Pavlopulosom, da ne bi pridavao nikakav politički značaj tom putu.

Prema njegovim riječima, to putovanje znači da "neki ljudi na sjeveru Srbije dobro žive, imaju para za turističke posjete, kao i za sprej i boje da pišu grafite i da mogu da ih troše ne bi li sebi napravili neku kampanju".

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je boravio u Barseloni na dan referenduma, a dan ranije su u sjedištu stranke u Novom Sadu okačene zastave Katalonije, dok su na nekoliko mjesta u Novom Sadu i još nekim gradovima u Vojvodini osvanuli grafiti "Vojvodina jednako Katalonija". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije