Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Svet će posle pandemije biti potpuno drugačiji

Brnabić: Svet će posle pandemije biti potpuno drugačiji
Foto: Tanjug | Brnabić: Svet će posle pandemije biti potpuno drugačiji
Tanjug

BEOGRAD - Svet će posle pandemije virusa korona zaista biti drugačije mesto, a koliko, tek ćemo videti, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić ističući da još nije sve gotovo i da će se na međunarodnom planu još voditi zdravstvena i ekonomska borba.

"Mislim da će to biti damatične promene i da će se ogledati u tome da li svet nastavlja sa globalizmom ili ne i da li opstaje i u kojoj formi multilateralizam. Takođe, kakvu ulogu će imati određene zemlja kao lideri novog svetskog poretka", rekla je Brnabićeva na međunarodnoj konferenciji "Svijet poslije korona virusa" u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog", na prvom panelu o geopolitičkim posljedicama pandemije na kome učestvuju i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko.

Te promjene, ističe Brnabićeva, smo vidjeli u međunarodnim odnosima, ali one se dešavaju i sada i nisu završene.

"Još ne živimo u svetu posle korone i dalje je virus prisutan, svet se još bori protiv korona virusa i proći će još dosta vremene kada ćemo videti kako će svet izledati posle, odnosno kako će geopolitički izgledati. Sačekaćemo period ekonomskog oporavka", dodala je Brnabićeva.

Navodi da su tu najvažnije dvije teme, prva je da li će biti drugog talasa i kako ćemo se izboriti i pripremiti za njega i kako će izlegledati život do vakcine, i druga tema je ekonomski opravak.

To će dalje determinisati kako će izgledati svijet, dodala je Brnabićeva.

"Meni je bilo začuđujuće kojom briznom su zemlje EU u roku od svega nekoliko dana ponovo uspostvile granice i svaka zemlja je počela da se bori pojedinačno za svoju bezbjednost i svoje građane. Gotovo se u danu promenio evropski kontinent", kazala je Brnabićeva napomenuviše da su zemlje EU bile pod velikim pritiskom i imale puno žrtava.

Kaže da se poslije Evropa počela vraćati na staro, ali da misli da će se tek po tom pitanju vidjeti promjene u narednom periodu.

Brnabićeva je naglasila da je Srbija bila više emotivno nego materijalno pogođena odlukom EU da zatvori granice za izvoz medicinske opreme i da je to svakako bio signal koji će čuti još neko vrijeme na ovim prostorima, kod zemalja koje žele da budu članice EU.

Kako je rekla, to nije bilo baš najsrećnije vrijeme da se donose politički promišljenije odluke, ali da je trebalo ipak voditi računa kakav je signal poslat zemljama koje hoće da postanu članice EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije