Ex -Yu

Brnabić: Zamrznuti konflikt na Kosmetu potencijalna prijetnja

Brnabić: Zamrznuti konflikt na Kosmetu potencijalna prijetnja
Foto: Tanjug | Brnabić: Zamrznuti konflikt na Kosmetu potencijalna prijetnja

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji predstavlja potencijalnu bezbjednosnu prijetnju za sve građane Srbije.

"Specifičnost situacije na Kosovu i Metohiji je takva da imamo zamrznuti konflikt koji je potencijalni izvor pretnje sigurnosti za naše građane", rekla je Brnabićeva na konferenciji "Ka bezbednoj Srbiji".

Ona je napomenula da se Beograd sve više suočava i sa besmislenim napadima prištinskih vlasti, od kojih, kako je navela, više ne zna šta može da očekuje i koje ne ispunjavaju obaveze iz Briselskog sporazuma.

Brnabićeva je rekla da Srbija ima stratešku procjenu javne bezbjedosti od 2017. do 2021. godine koja definiše osam prioriteta, među kojima su borba protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija, suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Brnabićeva je navela da je od 27. aprila 2014. godine do avgusta ove godine oduzeto 13,7 tona narkotika, što je 43 odsto više nego u prethodnom četvorogodišnjem periodu.

"Samo 2018. godine oduzeto je oko tri tona droge", rekla je Brnabićeva i istakla da su to rezultati ulaganja države u bezbjednosne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije