Ex -Yu

Čačanka koja je primila različite vakcine: Noć je bila katastrofalna

Čačanka koja je primila različite vakcine: Noć je bila katastrofalna
Foto: Tanjug/Arhiva/ Ilustracija | Čačanka koja je primila različite vakcine: Noć je bila katastrofalna

Članovi Radnog tima za praćenje širenja epidemije Mihailo Luković i Aksentije Tošić izjavili su da je prilikom revakcinacije Čačanke Snežane Ćirović napravljen propust. Ćirovićeva je medijima u Srbiji ispričala da je iza nje "katastrofalna noć".

Naime, ona je kao prvu dozu primila Sinopharm vakcinu, a onda pogledala papir sa revakcinacije i shvatila da tamo piše da joj je data Pfizer vakcina.

"To jeste propust, da se ne lažemo. Ali, najbitnije je da se toj dami ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu. Predmet u vezi sa ovim slučajem prosleđen je Inspekciji zdravlja i u toku je postupak utvrđivanja činjenica. Dok se činjenice zvanično ne rasvetle, ovo je sve što imamo da kažemo", rekao je na konferenciji za medije je dr Mihailo Luković.

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Aksentije Tošić naglasio je da je nemoguće dati desetine hiljada vakcina, a da se ne dogodi neki propust.

"Propust nije izazvao nikakve tegobe, niti postoji medicinsko objašnjenje zašto bi uopšte došlo do bilo kakvih zdravstvenih tegoba. Čak, moje lično mišljenje je da to uopšte nije tako loše što je primila drugu dozu drugog proizvođača, ali propisi su takvi da se revakcinišete onom vakcinom kojom ste i vakcinisani. U nekim zemljama se čak ova 'tehnika' i primenjuje, ali kod nas to još nije slučaj. Kontrolisaćemo nekoliko puta antitela toj osobi i ako bude zaštićena neće imati bilo kakve potrebe da primi treću dozu", istakao je dr Tošić.

"Imala sam temperaturu, glavobolju, povraćanje..."

Podsećamo, Snežana tvrdi da nije došlo samo do greške na papiru jer je taj papir odnijela lekaru, koji ga je potpisao i potom je izvršena vakcinacija, piše "Telegraf.rs".

"Noć je bila katastrofalna. Imala sam temperaturu, glavobolju, povraćanje. Idem na dalje lečenje", kaže Snežana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije