Ex -Yu

Čavušoglu: Turska očekuje srpske turiste i ove godine

Čavušoglu: Turska očekuje srpske turiste i ove godine
Foto: Tanjug/AP | Čavušoglu: Turska očekuje srpske turiste i ove godine

BEOGRAD - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine ljetovati na turskom primorju.

Čavušoglu je naveo da će u Turskoj sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u tu zemlju, kako bi neometano počela turistička sezona.

Turski šef diplomatije je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Dačića da posjeti Srbiju nakon završetka izbornog procesa u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog visokog nivoa političkih odnosa dvije zemlje, a ministri su se saglasili da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije virusa korona, kada je Turska uputila medicinsku pomoć Srbiji, dok su istovremeno Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su željeli da se vrate u svoju zemlju.

Dačić je još jednom zahvalio Turskoj za pomoć koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije, te naglasio da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu.

On je ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije posebno u manje razvijenim dijelovima Srbije, te istakao da Srbija pridaje posebnu pažnju ekonomskoj saradnji, što je i preduslov za dalji razvoj cijelog regiona.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju saradnje i koordinaciji nastupa u međunarodnim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije