Ex -Yu

Čepurin uručio Vučiću Putinovo pismo

Čepurin uručio Vučiću Putinovo pismo
Foto: Tanjug | Čepurin uručio Vučiću Putinovo pismo

BEOGRAD - Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko cijeni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Putinovo pismo predsjedniku Srbije uručio je danas ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin, saopštila je Pres služba Predsednika.

U pismu se kaže:

"Poštovani gospodine predsjedniče,

Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika - Dana državnosti Srbije.

U Rusiji se visoko cijene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Želio bih da vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi.

Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspjehe, a bratskom narodu Srbije - blagostanje i prosperitet", navodi se u pismu predsjednika Ruske Federacije.

Predsjednik Vučić je zahvalio predsjedniku Putinu na čestitkama.

U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mješovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posjete predsjednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, prije svega, život Srba na Kosmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije