Ex -Yu

Čestitka Rami iz zatvora, Tači poručio da čuva KiM

Čestitka Rami iz zatvora, Tači poručio da čuva KiM
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Čestitka Rami iz zatvora, Tači poručio da čuva KiM

TIRANA - Bivši predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, koji se trenutno nalazi u zatvoru Haškog tribunala gdje mu se sudi za zločine protiv čovječnosti, čestitao je premijeru Albanije Ediju Rami pobjedu na nedavno održanim izborima.

Rama je to objavio na svom Facebooku, navodeći da mu je Tači poručio da pored Albanije brine i o Kosovu i da se uvijek borio za ujedinjenje s Albanijom.

"Tek kada je Kosovo oslobođeno, shvatili smo da je ujedinjenje bilo daleko i nemoguće. Takođe sam se borio za ovaj ideal s Kosovom unutar Albanije. Kada su mogućnosti bile ograničene, borio sam se za Kosovo kao državu - ponos svog života. Trudio sam se za Kosovo, ali i pogriješio - jednom entuzijazmom idealiste, a kasnije arogancijom vladara", napisao je Tači.

Dodao je da nije pogriješio jedino po pitanju Rame koji mu je uvijek davao podršku.

"Želim vam da i dalje dajete sve od svoje duše za Albaniju. To je zato što čak i kada u dane kada sunčeva svjetlost ne prodire kroz zatvorene zidove ćelije, sunce zagrije moje srce samo kada su Albanija i Kosovo dobro", zaključio je Tači.

Rama je u utorak proglasio pobjedu na izborima u Albaniji, gdje je prema preliminarnim rezultatima osvojio 74 od 140 mandata u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije