Ex -Yu

Crna Gora obilježila Dan Vojske

Crna Gora obilježila Dan Vojske
Foto: Twitter | Crna Gora obilježila Dan Vojske

PODGORICA - Ministar odbrane, Predrag Bošković, izjavio je danas, povodom obilježavanja Dana Vojske, da u vijeku jubileja krupnih nacionalnih događaja više se nikada neće dozvoliti da se o Crnoj Gori odlučuje van nje, mimo njenog ponosa i bez njenog glasa.

Bošković je rekao da takva hipoteka prošlosti obavezuje "da u spoljnopolitičkom kursu pronalazimo najbolja rješenja".

"Smatramo da je najprihvatljiviji međunarodni okvir djelovanja crnogorske države u zajednici sa najrazvijenijim nacijama. Ipak izbori nisu uvijek laki", rekao je Bošković na ceremoniji na kojoj je kao glavni gost prisustvovao predsjednik Milo Ðukanović.

Ðukanoviću je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, raport predao načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić.

"Stvarajući pouzdane partnere i vodeći odgovornu politiku postali smo 29. članica NATO-a, omogućujući crnogorskom vojniku da se razvija potpuno kompatibilno sa svojim evroatlantskim kolegama", rekao je Bosković i dodao da je na polju odbrane urađeno mnogo.

"Modernizovali smo našu vojsku, nabavili sofisticiranu opremu, podmladili kadar, uradili dosta na snaženju identiteta i imidža vojske i pokrenuli više ključnih infrastrukturnih projekata", rekao je ministar, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije