Ex -Yu

Crna Gora od maja uvodi avio-linije za Zagreb

Crna Gora od maja uvodi avio-linije za Zagreb
Foto: Ilustracija | Crna Gora od maja uvodi avio-linije za Zagreb

PODGORICA - Crna Gora je direktnim avio-linijama tokom čitave godine, od država regiona, povezana sa Srbijom i Slovenijom, jer je poslovna politika u avijaciji vezana prvenstveno za profit avio-kompanije, koja ne može da održava linije koje su nerentabilne, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Od maja ove godine, u planu je ponovno uvođenje avio-linije Zagreb - Podgorica, tri puta nedjeljno, prenosi portal RTCG.

"Avio-kompanije svoje kapacitete ne mogu da šire na neprofitne rute, te se prirodno okreću profitabilnim i atraktivnim rutama. Kada govorimo o periodu SFR Jugoslavije i tadašnjoj avio-povezanosti između gradova, moramo biti svjesni činjenice da tada nisu uticali samo ekonomski razlozi", navode iz Aerodroma CG.

Kako se navodi, Aerodromi CG će nastaviti da održavaju veoma dobre odnose s aerodromima regiona, kao i da pronalaze načine da se pomogne avio-kompanijama koje su zainteresovane za razvoj regionalnog vazduhoplovstva.

"Uvjereni smo da promet robe i usluga i veća frekvencija ljudi između gradova nekadašnje jedinstvene države, može dovesti do zbližavanja i saradnje, unapređenja odnosa i istinskog pomirenja svih na ovim prostorima", poručuju iz Aerodroma CG.

Aerodromi podsjećaju da, kada su u pitanju države bivše Jugoslavije i regiona, najveći obim saobraćaja Crna Gora ostvaruje sa Srbijom, odnosno sa Beogradom.

"Sa Aerodroma Podgorica na dnevnom nivou imamo pet letova ka i iz Beograda, dok se iz Tivta za Beograd zimi leti dva puta dnevno, a ljeti u špicu sezone taj broj iznosi čak do osam letova dnevno", precizirali su predstavnici Aerodroma CG i dodali da je po broju putnika Beograd druga destinacija poslije Moskve sa 527.518 opsluženih putnika u prošloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije