Ex -Yu

Policija Crne Gore: Biće ispitano, bila ugrožena bezbjednost štićenih

Policija Crne Gore: Biće ispitano, bila ugrožena bezbjednost štićenih
Foto: Tanjug/AP/ZORAN ZESTIC/Ilustracija | Crnogorska policija: Biće ispitano, bila ugrožena bezbjednost štićenih

NIKŠIĆ - Crnogorska policija saopštila je večeras da će sve činjenice i okolnosti u vezi sa današnjim događajem u Nikšiću, posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

U saopštenju Uprava policije Crne Gore, povodom tvrdnji da je policijski službenik "gazio građane koji su protestovali", navodi da je on vršio posao neposrednog obezbjeđivanja štićenih ličnosti, članova uže porodice premijera Zdravka Krivokapića, u skladu s važećim propisima i objašava da je, krećući se putnim pravcem Podgorica - Nikšić, službenim motornim vozilom, u mjestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

"U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a cijeneći trenutnu situaciju na blokiranom dijelu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti, kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, okružila je grupa ljudi koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika.

"Imajući u vidu napred navedeno policijski službenik je pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa ove lokacije. Lica koja su blokirala magistralni put okružila su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije", navodi policija.

Kako dodaje, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u dijelu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.

"Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbjeđivanja štićenih ličnosti", poručuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije