Ex -Yu

Crnogorske komite pozivaju na dogovor o rušenju vlasti

Crnogorske komite pozivaju na dogovor o rušenju vlasti
Foto: nezavisne.com | Crnogorske komite pozivaju na dogovor o rušenju vlasti

PODGORICA - Nezadovoljni podrškom i razumijevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenju i uvođenja vjeronauke u školama, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intereltualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na "crnogorski dogovor" o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

IZ PKS su saopštili da bi tim "crnogorkim dogovorom" trebalo da se zaborave sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja - do okončanja rušenja, kako su naveli, odnarođene vlasti.

Iz PKS, inače bliskom šefu crnogorske države Milu Ðukanoviću, su pozvali građane, sva udruženja i dijasporu, da u svojim sredinama "javno podrže pravo Crne Gore da u 21. vijeku bude sekularna i građanska država svih".

"Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu - egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom", navodi se u saopštenju.

"Međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu vjeroispovijesti nacionalnih Crnogoraca, niti u dovoljnoj mjeri razumije opravdani bunt u državi", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, poslije sjednice predsjedništva ovog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije