Ex -Yu

Crnogorski portal: Duško Marković se veseli uz četničke pjesme

Crnogorski portal: Duško Marković se veseli uz četničke pjesme
Foto: Ilustracija | Crnogorski portal: Duško Marković se veseli uz četničke pjesme

PODGORICA - Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović najavio je tužbu protiv pjevača Vlade Georgijeva jer je pjevao pjesmu "Tamo daleko", jer je tako, kako tvrde, "negirao crnogorski identitet".

Međutim, pojedini mediji se pitaju da li će biti tužen i premijer Duško Marković jer je i on pjevao srpske pjesme na svadbi svoje kćerke.

Naime, portal "IN4S" obajavio je video na kojem se vidi kako Marković sa svatomia pjeva četničku pjesmu "Nad Kraljevom živa vatra seva".

"Ostaje da vidimo, da li će Ministarstvo kulture i Bogdanović reagovati 'retroaktivno' na ovaj 'velikosrpski pir'", piše pomenuti portal.

Krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice" stavljaju na teret učesnicima i organizatorima kršenje niza članova - isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodilo je javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pjesama.

Repertoarom su dominirale pjesme posvećene Kosovu - Ivana Žigon i "Kosovski božuri" izveli su numeru "Vidovdan", Danica Crnogorčević pjesmu "Sini jako sunce sa Kosova", a grupa 357 odu "Hriste Bože".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije