Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Čubrilović posjetio Štand RS na sajmu knjiga u Beogradu

Čubrilović posjetio Štand RS na sajmu knjiga u Beogradu
Foto: Srna | Čubrilović posjetio štand RS na sajmu knjiga u Beogradu
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Štand Republike Srpske i izdavače iz Srpske na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, poručivši da je veoma značajno što se Srpska predstavlja na ovoj manifestaciji.

On je rekao da je zadovoljstvo vidjeti šta sve Srpska ima da pokaže.

"Tako mala Republika Srpska, a tako bogata duhom i sadržajno predstavljena. Zaista vrijedi doći, pogledati i ponijeti utiske", rekao je Čubrilović novinarima u Beogradu.

On je istakao da mu je bilo zadovoljstvo što je na Štandu Republike Srpske prisustvovao i promociji izdanja Matične biblioteke Istočno Sarajevo i što je imao priliku da čuje stihove pjesnikinje Dare Sekulić iz njene zbirke "Od grada do brda".

"Prisustvovali smo promociji knjige naše pjesnikinje Dare Sekulić. Kada čujete teme o kojima se govori, kada čujete kolika je ta nostalgija za izgubljenim koju pjesnik nosi, onda mnogo toga možete da razumijete", rekao je Čubrilović.

On je naveo da je prilikom posjete štandu u društvu svog domaćina direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića vidio i najtraženiju knjigu na štandu na ovogodišnjem Sajmu "Srpska pravoslavna crkva i ruska emigracija", naglašavajući da ga raduje što su građani iskazali interesovanje baš za ovu knjigu.

Čubrilović je rekao da će u okviru posjete Sajmu večeras u 18.00 časova prisustvovati tradicionalnoj večeri poezije Srpske, Srbije i rasijanja koju smatra veoma važnom.

"Biće prisutni pjesnici koji se veoma dobro međusobno razumiju, a stvaraju na različitim jezicima. Veoma je važno i ovo veče zajedništva onih koji sa nostalgijom pjevaju o nekom vremenu, nekom prostoru i vjerujem šalju poruku o boljem životu na ovim našim prostorima", rekao je Čubrilović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije