Ex -Yu

DF: Obračun sa medijima iz Srbije paranoja i strah vladajućih

DF: Obračun sa medijima iz Srbije paranoja i strah vladajućih
Foto: Ilustracija | DF: Obračun sa medijima iz Srbije paranoja i strah vladajućih

PODGORICA - Iz Demokratskog fronta (DF) ocijenili su da obračun sa medijima iz Srbije u Crnoj Gori predstavlja paranoju i strah crnogorske vladajuće strukture, suočene sa stotinama hiljada ljudi koji na litijama brane svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC).

DF u saopštenju ističe da odluka Savjeta Agencije za elektronske medije da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koje emituju televizije "Hepi" i "Pink M" iz Srbije odslikava dramatično tešku situaciju u kojoj se nalazi crnogorska vlast.

Iz DF-a smatraju da lider DPS-a Milo Đukanović u očaju pribjegava već poznatim metodama obračuna sa svima za koje procijeni da ga mogu ugroziti.


Pročitajte još: Cenzura emisija srpskih TV u Crnoj Gori


Evidentno je, kako navode iz DF-a, da se crnogorskoj vlasti bliži kraj, da su im leđa okrenuli mnogi dojučerašnji saveznici, a posebno oni koji ne žele da budu dio projekta otimanja svetinja od SPC.

"Sudeći po stanju u kome se nalazi Milo Đukanović, narednih dana se mogu očekivati nove zabrane i represija, ali to više nikoga u Crnoj Gori ne plaši", poručuju iz DF-a.

Savjet Agencije za elektronske medije odlučio je da će u Crnoj Gori reemitovanje pojedinih sadržaja u okviru programa televizija "Hepi" i "Pink M" iz Srbije biti ograničeno na tri mjeseca zbog, kako je navedeno, promovisanja mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije